Termékek tulajdonságai

Termékek tulajdonságai:

Hőálló és lángálló samottos masszából, kézi korongozással és öntéssel, 1.050 - 1250  Celsius fokon égetett, ólommentes mázzal bevont, sütésre-főzésre alkalmas edények.

Az edények szabadkézzel készülnek, némi méretbeli különbség előfordulhat.

Használati tudnivalók:

A hőálló edényeink , kemencében, gáz- és villanytűzhely sütőjében, sparhelten sütésre-főzésre egyaránt használhatók.A lángálló edényeink,szabadtűzön,vagy gáz illetve eletromos főzőlapon is használhatóak a kemence és a sütő mellett.

Gáztűzhelyen való főzéskor az edény alá lángelosztót nem szükséges tenni ha a lángálló edényt használja!A hőálló főzőfazekak alá viszont szükséges a tömör vaslap ha gáztűzhelyen használja.Arra figyeljen főzés közben, hogy a gázláng ne érjen túl a lángelosztón, ne érje közvetlenül az edény falát! Gáztűzhelyen való főzéskor kis lángon főzzünk, az is elegendő, mert a felmelegedett cserépedény adja át a hőt az ételnek, és folyamatosan forrásban tartja azt. A hőálló edények villanytűzhelyen, kerámia- és indukciós főzőlapon való használatát NEM javasoljuk! Aki az elektromos tűzhelyen, az edény alá vaslapot helyez és úgy főz a hőálló edényeinkben,valamint az előírásoknak nem megfelelően használja,ez esetben az ilyen módon való használat közben bekövetkezett esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!

A kerámia cserépedénynek időre van szüksége az átmelegedésére,de tovább és  egyenletesen adja le a hőt, így harmonikusabb ízvilágú fogások készülnek benne. A használat közben történő hőmérsékletváltozásokra (pl. forrásban lévő ételre meleg víz öntése, forró kemencéből fa deszkára,lapra,ruhára kell kivenni) figyelni kell.

A mosogatást az edény kihülése után végezzük!!!

Ne feledjük, a kerámia törékeny!Nagyobb edények kemencés használatánál a fület oldal irányba vas kampóval vagy egyéb kihúzóval ne feszegessük mert az a nagy súly miatt letörhet.

A magastűzű edények használhatóak mikróhullámú sütőben és mosogatógépben is.

Mosogatás után szárítsa ki az edényt!

Használat előtt mindig győződjön meg róla, hogy az edény száraz !


Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletesen itt olvashat róla!